Autumnboy is een project uit het Engelse Bristol, wat lastig in één hokje te plaatsen is. Het zou kunnen worden omschreven als experimenteel of emo. Maar de artiest zelf beschrijft het als een interessante mix van 808 Trap-stijl drums en bas, met melodieus en melancholisch gitaarwerk en poëtische, oprechte zang die samen een geluid creëren dat nieuw, innovatief en fascinerend is.     

Ondanks het feit dat zijn live set vaak uit zichzelf en een backingtrack bestaat, gaat de impact die wordt overgebracht in Autumnboy’s muziek niet verloren wanneer deze wordt uitgevoerd voor een publiek. Sommigen hebben zijn liveoptredens beschreven als emotioneel boeiend en als iets dat live moet worden beleefd, en niet slechts als een opname. Een aanrader voor eenieder die buiten de gebaande paden van de muziek durft te kijken.