De schrijver van Spreuken wist het duizenden jaren geleden al, en hij had het bij het juiste eind. Lachen maakt blij, en geeft je vreugde. En dat kunnen we alleen maar beamen. We hadden al eerder genoemd dat er ook cabaret zou zijn, en zeker niet de eerste de beste. Met gepaste trots kunnen we melden dat Jacob Spoelstra tijdens het festival een optreden zal verzorgen.

Jacob Spoelstra is binnen de comedyscene zeker geen onbekende. De jury van Knock-out Comedy noemde hem een hilarisch droge Fries, de jury van het AKF Stand-up Comedy Concours prees zijn timing en rake grappen. Want of het nu een theater, comedyclub, seminar, bedrijfsevenement of dorpsfeest in Friesland is, Jacob Spoelstra krijgt ze aan het lachen. En hij duikt ook overal op, van radio tot TV, in theaters door heel Nederland en op grote festivals als het Lowlands, Utrecht International Comedy Festival en Laughing Matters. Zelfs de EO was niet veilig voor hem, en stond hij op de Jongerendag en Nederland Zingt.